Bejelentés


Atlantisz AngyalaiA csakrák energiaközpontok. A csakra szanszkrit eredetű szó, jelentése kerék. A feladata az energia befogadása és elosztása. A csakrák energiavezetékeken szállítják el az energiát az egész testen belül. A test mindkét oldalán találhatók. Elülső csakrák az érzelmet, a hátulsók, pedig az akaraterőt irányítják. A fejkörüli csakrák a szellemi tevékenységben, az alsó két csakra pedig az anyagi világban vesznek részt. A csakrák hozzá vannak rendelve meridiánokhoz,nádikhoz, mirigyekhez, szervekhez és az aurarétegekhez. A viselkedési formáinkat is befolyásolják. Kétóránként másképp működnek és kommunikálnak az égi energiákkal. A szivárvány összes színével rendelkeznek, amikor harmonikusan működnek.


Minden háromdimenziós csakra 7 év alatt fejlődik ki, ér el egy magasabb rezgést. A gyökércsakrával kezdődik, 7-14 éves korig a szexuális csakra fejlődik ki, stb. Ha cikluson belül hiányfejlődés jön létre, akkor kialakulhat „hirtelen betegség" is. Az ember képes sérüléseket okozni a csakrájában, a csakra torzulhat, óramutató járásával ellentétesen foroghat stb. Átlag embernél a hatodik csakra a legnyitottabb. De csak annyira van nyitva, hogy energiát kapjon.ek akkor fehér fényt alkotnak. A csakrák dimenziókapuk is. Ezeken át tudunk átjutni másik dimenziókba. A régi írásokban 88.000 csakráról írnak. Körülbelül 40 mellékcsakra van. A legfontosabb mellékcsakrák: a lép, a nyak, a tenyér és a talp területén vannak.

Léteznek harmadik, negyedik és ötödik dimenziós csakrák is. 

A csakrákhoz színek tartoznak. Nagyon fontos őket tisztán tartani, hogy ne csukódjanak be, mert akkor nem kapunk információkat és energiákat sem. Maga a gyökércsakra úgy néz ki, mint egy tölcsér, amelynek van két szára, amely lecsatlakozik a föld energiájához, tehát a földbe. A többi csakrák elől, hátul össze vannak kötve egy energiaszállal. A tölcséren belül a csakrákban vannak csapózárak és a legvégén van a csakrának a középpontja. Vannak benne kicsi örvények - vortexek - amelyek az energiát a csakra belsejébe irányítják.

                        
1-es csakra - gyökércsakra

Színe: piros (vörös), fekete

Szanszkrit neve: Muladhara - gyökér, támaszték

A vörös segít felerősíteni a kapcsolatunkat a földdel és megerősíti az élni akarást a fizikai világban. Ez a szenvedély és az akarat színe. Jót tesz a gyökércsakra területén lévő valamennyi szervnek és a lábaknak. A fekete segít egységbe kerülni önmagunkkal és összefogottá válni. Ez egy meglehetősen férfias energia és olyan lehet, mintha visszatérnénk az anyaméhbe, vagy a teljes kiüresedéshez, hogy megtaláljunk egy mély, belső teremtő energiát. Ha helyesen használjuk, segít és erősít. Túlzott használata depressziót okozhat. Hasznos a csontok gyógyításához.

Elhelyezkedése: a farkcsontnál van.

Hozzárendelt testrészek: minden, ami szilárd és tömör. A gerincoszlop, a csontok, a fogak és a köröm. Valamit a végbélnyílás, a vastagbél, a végbél, a prosztata, a vér és a testfelépítés.

A gyökércsakrán át a Földanya tanítja az embert.

Harmonikus működés: tulajdonképpen van önbizalma az embernek, jó kapcsolata van a földel és teremtményeivel (állatok, növények) és biztonságban érzi magát a földön.

 A diszharmonikus működés: kialakulnak a függőségek a szextől, a drogtól, az alkoholtól. Mindent uralni akarunk. A legtöbb ember, akinek hibásan működik a gyökércsakrája annak vagy székrekedése van, vagy túlsúlyos. Ezek a fajta emberek, ha nem tudnak birtokolni nagyon agresszívak és dühösek, ha valamit nem kapnak meg, tombolnak. 

                        
2-es csakra - keresztcsonti vagy szakrális csakra (szexcsakra)

Színe: a narancssárga

Szanszkrit neve: Szvadhiszthána - édes íz, édeset érezni

A narancsszín serkenti a szexuális energiát, erősíti az immunrendszert, fokozza az érvényelülési vágyat és jót tesz minden szervnek, amely a keresztcsonti területen helyezkedik el. Segíti a kreatív önkifejezést.

Elhelyezkedése: a köldök alatt kétujjnyival


Érzékszervi funkciója: az ízlelés

Szimbóluma: a hatszirmú lótuszvirág.

Alapelve: a lét alkotó jellegű szaporodása, életrevalóság, mozgékonyság, földelés. A jin és a jang energia is egyesülhet ebben a csakrában. Minden hátsó csakra balról jobbra forog. Hozzárendelt testrészek: medence, ivarszervek, vese, hólyag, minden nemű testfolyadék (vér, nyirok, emésztőnedvek, sperma).

Ivarmirigyek: petefészek, prosztata, here. Feladatuk a férfi és a női nemi jelleg kialakítása és a menstruációs ciklus szabályozása.

Harmonikus működés: a nemi élet normális. A férfiakkal való viszony harmonikus. Örömmel veszünk részt a teremtésben. Kreatívan és átszellemülten. És ez átáramlik rajtunk, így ezzel jót téve másokkal is.

Diszharmonikus működés: e csakrának a zavarait gyakran pubertás korban kell keresni. Mert akinek diszharmonikus a működés, partnert, partnerre halmoz és ezáltal az energiák nem alkotóvá és építővé vállnak, hanem ártunk saját magunknak. Nem tud keresztüláramlani a jin és jang energia.

Csökkentett működés: leggyakrabban gyermekkorban alakul ki a csökkentett működés. Ez a gyermek nem kapott simogatást, ölelést. Ezáltal a gyermek befelé fordul és kizárja a külvilágot. 


                        
3-as csakra - elosztó- vagy realising-csakra

Színe: a sárga, egészen az aranysárga árnyalatig.

Szanszkrit neve: Manipura - fénylő drágakő

A sárga szín elősegíti a mentális tisztaságot és az igazság, becsületesség megértését. Melegít és simogat, mint a napsugár és használ minden szervnek a napfonat környékén.

Elhelyezkedése: a köldök felett kétujjnyira. 

Hozzárendelt természeti elem: a tűz.

Érzékszervi funkciója: a látás.

Szimbóluma: a tízszirmú lótuszvirág.

Alapelve: a lét kialakulása. Az átlagembereknek az energiaközpontja a harmadik csakra.

Hozzárendelt testrészek: a derék, a hasüreg, emésztési rendszer, a gyomor, a máj, a lép, az epehólyag és a vegetatív idegrendszer.

Mirigye: a hasnyálmirigy (máj). A hasnyálmirigy szerepet játszik a táplálék feldolgozásában és megemésztésében. Az inzulin nevű hormont termeli, amelynek igen fontos szerepe van a szervezet vércukorszintjének kiegyensúlyozásában és a szénhidrát anyagcseréjének szabályozásában. A hasnyálmirigy által kiválasztott enzimek nagyon fontosak a zsír és a protein anyagcseréjében.

Harmonikus működés: teljesen elfogadjuk önmagunkat, úgy ahogy vagyunk és tudjuk, hogy bennünk is ott rejlik a fény és vágyaink spontán beteljesülnek.

Diszharmonikus működés: az egyén állandóan uralni és befolyásolni akar, mindig elégedetlen és pénzéhes. 

                        
4-es csakra - szívcsakra

Színe: a legfőképpen a zöld, néha rózsaszín és a sárga

Szanszkrit neve: Anahata - érintetlen

A zöld szín a mások iránti erős és aktív szeretetet erősíti, segíti a szív és a tüdőproblémák gyógyítását. Segít a szeretetben. A zöld a szeretet teljességét és egyensúlyát teremti meg - mindent, ami kellemes nekem, neked és a világnak, a gondoskodást - gondoljunk az anyatermészetre. Különösképpen jót tesz a szívnek, a tüdőnek és valamennyi szervnek, amely a szívközponttal kapcsolatban áll. A rózsaszín a mások iránti lágy és segítő szeretetet fejezi ki.

Elhelyezkedése: a szegycsontnál, a két mell között van.


Hozzárendelt testrészek: a szív, gerinc, nyak és derék közötti része a mellkas és a mellüreg, a tüdő alsó tájéka, a vér és a vérkeringési rendszer, a bőr.

Mirigye: a csecsemőmirigy. A csecsemőmirigy a növekedést szabályozza és a nyirokrendszert irányítja, ezen kívül még feladata az immunrendszer erősítése és stimulálása is.

Harmonikus működés: közel kerülünk az Isteni szeretethez és ezáltal elfogadást és megbocsátást nyerhetünk és belső érzelmi világunkat semmilyen érzelmi konfliktusok nem befolyásolják.

Diszharmonikus működés: az egyén nem tud önzetlenül adni. Van olyan eset is, hogy ad, de nem érzi át a másik fél problémáját. Ebből kifolyólag jön létre az, hogy nem bírja elfogadni mások szeretetét.

 5-ös csakra - torokcsakra


Színe: világoskék, ezüstös kék és zöldeskék

Szanszkrit neve: Visuddha - megtisztulás

A kék szín segít kimondani az igazságot, fokozza az érzékenységet, erősíti a belső tanítónkat, és a rend, béke igazság, nyugalom érzését hozza. Nagyszerűen segíti a bizalom és hit minden megnyilvánulását. A sötétkék segítségével megérint a mélyebb célok megérzése. Jót tesz minden szervnek a torokcsakra területén.

Elhelyezkedése: a nyaki bemélyedésben.

Alapelve: a lét együtthangzása. Az 5. csakra nagyon fontos kapcsolatot tart fent a többi csakrával. Hídként szerepel a gondolataink és az érzéseink között, az információk és a rájuk adott válaszok között és a külvilág felé küldi az összes csakra információit. Ebben a csakrában egyesülnek az összes alsó csakra elemei. A segítő szavak hordozója és az információk szállítója a lét minden szintjén. A torokcsakra óriási energiatartomány, itt jön be és itt is távozik az energia az emberből. Ha ezen a csakrán megyünk ki, akkor át tudunk menni magasabb szellemi világokba is. Az 5-ös aurába csatlakozik a vége.

Hozzárendelt testrész: a nyak, a tarkó, az állkapocs területe, a fülek, a hangképző szervek, a légcső, a hörgők, a tüdő felső tájéka, a nyelőcső, a karok

Mirigye: a pajzsmirigy. A pajzsmirigy fontos szerepet játszik a csontváz és a belső szervek növekedésében. Felelős a testi és a szellemi növekedés egyensúlyáért. Szabályozza az anyag cserét és így hatással van arra, hogy milyen gyorsan alakul át a magunkhoz vett táplálék energiává és milyen gyorsan használjuk fel azt. A szervezet jód-anyagcseréjét is befolyásolja, valamint a vér és a szövetek mésztartalmát.


Harmonikus működés: mindig őszintén fejezi ki érzéseit és gondolatait és vállalja hibáit. A beszéd választékossá válik és a gondolatokat tökéletesen ki tudjuk fejezni. Ez a csakra a teremtés csakrája is, és akié tiszta a kimondott szó erejével tud teremteni. Ez a fajta ember nemet is tud mondani anélkül, hogy bárkit is megbántana. A torokcsakra tökéletes működésekor szabaddá válunk és függetlenné, nem befolyásol mások véleménye


                        
6-os csakra - homlokcsakra

Színe: indigókék, de lehet sárga és ibolyakék is

Szanszkrit neve: Adzsna - észlelni, irányítani

A bíbor felnyitja a szellemi megértést, az extázis érzését hozza és elmélyíti a spirituális életet. Elősegíti a spirituális éberség kifejlődését és a méltóság érzetét hordozza. Fokozza az uralom és a tisztelet érzetét. A levendula szín az élethez és másokhoz való nyíltszívű hozzáállást segíti. A bíborszín segít megérezni a „világosságot" és erősíti a homlokcsakra területén lévő szerveket és mirigyet.

Érzékszervi funkciója: minden érzékelés, beleértve a természetfeletti érzékelést is (hallás, látás)

Szimbóluma: 96 színű lótuszvirág (kétszer 48 szirom)

Hozzárendelt testrészek: arc, szem, fül, orr, melléküregek, kisagy, központi idegrendszer

Mirigye: agyalapi mirigy. Az agyalapi mirigyet gyakran mestermirigynek is hívják. Mivel fölérendelt szerepével, mint belső elválasztású mirigy, a többi mirigy működését befolyásolja akár egy karmester.

Harmonikus működés: teljesen tisztán működik a hallás, látás és az érzékelés. Ő a teremtő erő. A hatodik csakrának a tökéletes működésénél az álmokból kapja meg az információt, vagy pedig a meditációk során olyan helyre jut el, ahova más ember nem. (Akasha krónika). Ebben a legfontosabb, hogy látjuk a más dimenzióban élő lényeket.

Diszharmonikus működés: az ember úgymond ateista, azt hiszi el, amit lát, megfog. Ezek az emberek nem látják teljes egészében a világot. Az egyik ember megpróbálja befolyásolni a másik ember akaratát. Ebben az esetben a harmadik csakrában is zavar áll fenn, és a korona csakra is kevésbé fejlett. Az is előfordulhat, hogy káprázat formájában kap egy információt és azt hiszi, hogy az a valóság. 

7. csakra - koronacsakra


Színe: ibolya, kék, de fehér aranyszínű is lehet, ezüst

Szanszkrit neve: Szahaszrara - ezerszeres

A fehér segít kapcsolatba kerülni eredendő belső tisztaságunkkal és ártatlanságunkkal. Spirituális kiteljesedést hoz és kapcsolatteremtést másokkal spirituális szinten. Csökkenti a fájdalmat és nagyon jót tesz az agynak. Az arany erősíti a magasabb öntudatot, kapcsolatunkat Istennel és a belső szellemi erőt. Férfias energiája erősíti a test minden részét. Az ezüst segíti a gyorsabb mozgást és a jobb kommunikációt - „higany" (nőies energia)

Szimbóluma: 1000 szirmú lótuszvirág

Hozzárendelt mirigy: tobozmirigy. A tobozmirigy funkciója nem egyértelműen tisztázott tudományosan, legvalószínűbb, hogy az egész szervezetre hatással van. Ha ez a mirigy hibásan működik, idő előtti nemi érettség alakulhat ki.

Harmonikus működés: ez a csakra csak fejlett, vagy kevésbé fejlett lehet. Amikor ez a csakra kezd megnyílni, akkor egyre többször élünk meg olyan pillanatokat, amikor megszűnni érezzük a szakadékot a belső énünk és a külvilág között (egység). Tudatunk tökéletesen megnyugszik és megnyílik. S ebben a nyugalomban, csendben saját életünket mint, örökéletű tiszta létet éljük meg. Amelyben a dolgok összességükben léteztek. A hetedik csakra fejlődésével ezek a pillanatok egyre többször előfordulnak. És végül állandó valóságként éljük meg azokat. És amikor meditálunk, akkor teljesen át tudjuk magunkat engedni Istennek és megértjük az isteni eredetben létezünk és megérezzük, megértjük, hogy Isteni eredetből származunk és megérezzük az egység élményét.

A 7. csakra fejletlensége: ha a hetedik csakra nem fejlődik ki, akkor úgy érezzük, hogy el vagyunk"zárva „a tökéletes léttől és nem tudunk megszabadulni a rettegéseinktől és a félelmeinktől. A félelmek hatására a csakrában blokkok jönnek létre. Legtöbb esetben értelmetlennek érezzük az életünket, és a haláltól való félelem is fontos részévé válhat érzelmi világunknak. Emiatt túl sok feladatot vállalunk magunkra, hogy nélkülözhetetlennek tűnjünk. Emiatt gyakran beteggé válhatnak az emberek. Ha ezen nem változtatunk, fennakadunk a külsőségeken, semmi más nem fog érdekelni. 

                        A csakrákért felelős arkangyalok

Gyökércsakra

 Szandalfon az őrangyalok hercege Gábriel arkangyal

Szexcsakra vagy szakrális csakra

 Chamuel (Simiel)        arkangyal,

Gábriel arkangyal

Elosztócsakra

 Uriel arkangyal

Szívcsakra

 Rafael arkangyal

Torokcsakra

 Michael arkangyal

Homlokcsakra

 Jophaniel arkangyal

Koronacsakra

 Zadkiel arkangyal               Hátsó csakrák, az akarati központok

Mindig jobbra forognak. Ha balra forog (lehet sorsszerű is), a testből, aurából kitekeri az energiát az Univerzumba. Lefárad, legyengül, negatív gondolatai támadnak.

                   
Hátsó 2. csakra

Az egyén szexuális energiájához kapcsolódik.

Ha nyitott: azt érzi ellenállhatatlan.

Blokkot ő maga tesz rá, megijed valamitől, csalódást fog okozni a partnernek.

Lassan működő: szex kerülő, tagadó, örömnek sem nevezi azt.

Hátsó 3. csakra

Fizikai test egészségével függ össze.

Mindig legyen nyitva-első és hátsó is!

Nyitott: ismeri az illető az Univerzumban elfoglalt helyét. Tisztában van saját értékeivel, érzelmeit tökéletesen fel tudja dolgozni. Szembenéz vele, nem rejteget,

Mérhetetlen testi-lelki egészségben nyilvánul meg.

Hátsó 4. csakra

Jobbra forog: pozitív beállítású az illető, mindenkiben jót lát. Biztos benne, hogy akarata Isten akaratával egyezik. Elképzeli, hogy minden akadályt legyőz, mert az ő akarata jó. A jó az győz (Ha a pofonokon túllép, villám gyorsan feljebb lép az 5. csakra szintre).

Balra forog: téves képzetünk lesz, hogy Isten és a többi ember akadályt jelent nekünk. Át kell gázolni, lépni rajtuk. Az Univerzumtól, mint ellenséges helyről vélekedik az illető. Úgy gondolja, ha az ő akarata nem teljesül, az ő élete, fennmaradása van veszélyben. Büntetése: önmaga kell rájönnie, hogy nem a világ rossz, hanem benn van a hiba. Ekkor megfordul magától a csakra forgása, másképpen nem! Ha valaki a vállak fölött több energiát áramoltat ki, saját akaratát nagyon erősen megnöveli. Nem a szeretet vezérli az embert, hanem az akaratának a kivitelezése. (pl. férj-feleség nem jönnek ki, vagyon szétszedés, de nem engedi a másiknak, hogy örüljön valaminek is. Megzsarolhatunk másokat!)

Hátsó 5. csakra

Jó működés: jó kollega, jó munkatárs az illető. Társadalomban elfoglalt jó helyét jelenti az embernek. Ha valaki szakmailag sikeres, azt csinálja, amire született ez a csakra virágba borul.

Gyengén működik: önbizalom hiányos az illető, ami sokszor túlzott büszkeséggel van letakarva.

„Zárt": mindent megkap hozzá, de nem a tudása legjavát adja. Nem sikeres. Tudja magáról, hogy ő nem boldogul az élettel. Áldozat szerepét játssza, felmelengetve azt, hogy az élet nem adta meg neki a lehetőséget. Eben a csakrában van a hibázástól való félelem is.

Az illető társas életére is vonatkozik. Ha valaki kerüli a próbákat, mert csalódástól stb. fél. nem tud tovább fejlődni. Vállalnia kell a fájdalmakat, csalódásokat az életben.

Hátsó 6. csakra

Mentális végreható központ.

Első csakrával kialakított alkotó gondolatok végrehajtásával van összefüggésben.

Ha jól működik: az ember gondolatait megfelelő cselekvés követi.

„Zárt": nehéz időket él meg az illető

Elöl nyitott - hátul zárt: rengeteg ötlet, amely sosem valósul meg, és más a hibás.

Első jobbra forog - hátsó balra forog: ördögi bűnöző az illető. Segíthetnek rajta? - Ha igen, energetikai kezelés.

A hátsó csakrák is tudnak túlműködni, abban az esetben, amikor túlzott hangsúlyban van a mások véleménye, elvárása!

Léteznek harmadik, negyedik és ötödik dimenziós csakrák is. Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!